Targi Euro Gastro 2015

Targi EuroGastro 2015 odbyły się 25 – 27 marca w Centrum Targowo – Kongresowym MT Polska w Warszawie. Targi te skierowane są do branży HoReCa. Ich celem jest przedstawienie oferty produktów oraz usług dla gastronomii. W Targach EuroGastro uczestniczą przedstawiciele przodujących firm z Polski oraz z zagranicy, a także odbiorcy związani z branżą gastronomiczną. Chcąc unowocześnić naszą bazę gastronomiczną nawiązaliśmy kontakty z wieloma firmami.

Ekspozycja targowa podzielona jest na sektor wyposażenia zaplecza kuchennego, żywności i napojów dla gastronomii, sektor kawowy oraz sektor wyposażenia sal restauracyjnych i barów. Tradycją jest bogaty program targów, na który składają się pokazy kulinarne, konkurs kawowy, a także liczne szkolenia i seminaria.

W tym roku odbyły się:

  • I Konkurs Kulinarny „Smaki Dziczyzny”
  • VII Olimpiada Kawy
  • Szkolenie pt. „Wyeliminować porażkę, czyli o skutecznym zarządzaniu restauracją”
  • Konferencja „Prowadź dochodowy biznes, a nie tylko restaurację”
  • Seminarium „Jak podnieść sprzedaż wina dzięki szkoleniu i motywacji kadry kelnerskiej?”
  • Kurs zakończony egzaminem na Międzynarodowy Certyfikat Wiedzy Winiarskiej WSET
  • Seminarium pt. “Nowe możliwości finansowania rozwoju branży gastronomicznej w Polsce w perspektywie 2015-2020”
  • Konkurs kulinarny pt. „Kulinarny talent 2015”
  • Konferencja „Krytyka kulinarna on-line, czyli jak zarządzać informacją o restauracji w Internecie”
  • Warsztaty i konkurs kulinarny dla nauczycieli szkól gastronomicznych pt. „Gotuj Lokalnie”
  • Festiwal Kuchni Greckiej
  • Warsztaty dla restauratorów „Brak klientów w restauracji – czy mam na to wpływ?”