Targi EuroGastro 2015 odbyły się 25 – 27 marca w Centrum Targowo – Kongresowym MT Polska w Warszawie. Targi te skierowane są do branży HoReCa. Ich celem jest przedstawienie oferty produktów oraz usług dla gastronomii. W Targach EuroGastro uczestniczą przedstawiciele przodujących firm z Polski oraz z zagranicy, a także odbiorcy związani z branżą gastronomiczną. Chcąc unowocześnić naszą bazę gastronomiczną nawiązaliśmy kontakty z wieloma firmami.
Ekspozycja targowa podzielona jest na sektor wyposażenia zaplecza kuchennego, żywności i napojów dla gastronomii, sektor kawowy oraz sektor wyposażenia sal restauracyjnych i barów. Tradycją jest bogaty program targów, na który składają się pokazy kulinarne, konkurs kawowy, a także liczne szkolenia i seminaria.
- I Konkurs Kulinarny „Smaki Dziczyzny”
- VII Olimpiada Kawy
- Szkolenie pt. „Wyeliminować porażkę, czyli o skutecznym zarządzaniu restauracją”
- Konferencja „Prowadź dochodowy biznes, a nie tylko restaurację”
- Seminarium „Jak podnieść sprzedaż wina dzięki szkoleniu i motywacji kadry kelnerskiej?”
- Kurs zakończony egzaminem na Międzynarodowy Certyfikat Wiedzy Winiarskiej WSET
- Seminarium pt. “Nowe możliwości finansowania rozwoju branży gastronomicznej w Polsce w perspektywie 2015-2020”
- Konkurs kulinarny pt. „Kulinarny talent 2015”
- Konferencja „Krytyka kulinarna on-line, czyli jak zarządzać informacją o restauracji w Internecie”
- Warsztaty i konkurs kulinarny dla nauczycieli szkól gastronomicznych pt. “Gotuj Lokalnie”
- Festiwal Kuchni Greckiej
- Warsztaty dla restauratorów “Brak klientów w restauracji – czy mam na to wpływ?”